Over Baggy Bulldogs Rescue Nederland

Rescue Angel

B.B.R.N.

Baggy Bulldogs Rescue Nederland is een kleinschalige Bulldog Opvang in Nederland. Wij trainen, bemiddelen en herplaatsen al ruim 10 jaar Engelse Bulldoggen en doen dit in huiselijke kring. Baggy Bulldogs helpt Bulldogs en baasjes in nood door heel Nederland.

Het ontstaan van Baggy Bulldogs Rescue Nederland

Al van jongs af aan was ik gek op Bulldogs maar toen ik mijn eerste Bulldog:
Baggy (de naam Baggy staat voor los / laag hangende kleding) adopteerde wist ik ook dat de Bulldog nooit meer uit mijn leven zou verdwijnen. In de jaren erna heb ik zelf meerdere Bulldogs geadopteerd. Velen met een vervelend verleden of gebruikt voor de fok. De liefde voor het ras wilde ik graag delen en ik was ook benieuwd naar de ervaringen en meningen van andere bulldog eigenaren dus besloot ik om een online community op te richten voor Bulldog liefhebbers in Nederland.

Baggy

Ik ging Bulldog wandelingen en meet ups organiseren en kwam zo in contact met steeds meer bulldog liefhebbers. Door mijn persoonlijke ervaring met het adopteren en heropvoeden van honden werd ik steeds vaker benaderd bij vragen of problemen. Zo is Baggy Bulldog Rescue min of meer vanzelf ontstaan. Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder. De rescue bestaat inmiddels uit een kleine zeer trouwe groep vrijwilligers met als enig doel het helpen van Bulldogs in Nederland.

Bulldog Wandeling 2013 (301)

De doelstelling van BBRN is het helpen van Bulldogs in nood en er voor te zorgen dat Bulldogs die een Thuis zoeken een gouden mandje vinden. Bij ons worden de Bulldogs in huis opgevangen,  wat tevens ook ons grote pluspunt is tegenover de gemiddelde asiels en rescues waar de honden in kennels of benches worden opgevangen. Wanneer honden in kennels worden gehouden kan men bijvoorbeeld niet of nauwelijks inschatten hoe de hond zich in huis zal gedragen. Vragen zoals: Zal de hond gaan blaffen als hij alleen is? Sloopt de hond wel eens iets in huis? Is de hond volledig zindelijk? Zullen bij ons niet onbeantwoord blijven. Doordat de honden bij ons in huis verblijven in een normale gezinssituatie kunnen we ook precies vertellen hoe de hond zich gedraagt en hierdoor ook de juiste match maken voor een nieuw Thuis.

Toekomst van Baggy Bulldogs

Wij zijn een kleinschalige opvang en hebben ook niet de ambitie om groot te worden. Wij willen graag 100% aandacht en zorg kunnen geven en de honden binnenshuis kunnen opvangen.

logodogwish 2

dogisfamily

Downhill

 

Meer over Baggy Bulldog Rescue Nederland:

Baggy Bulldogs Rescue FB pagina

Baggy Bulldogs FB pagina

Baggy Bulldogs Groep (engelstalig)

Baggy Bulldogs Groep (nederlandstalig)

Baggy Bulldogs Instagram

Advertisements

7 thoughts on “Over Baggy Bulldogs Rescue Nederland

 1. Goede Dag, wij zijn met spoed opzoek naar op gang voor onze Engelse bull. Kunt u ons helpen.
  Graag hoor ik van u.
  Met vriendelijke groeten
  Terry van der lee

 2. Mijn echtgenote en ik hebben jarenlang een Old English bull gehad, Droefke genaamd, en wij hebben in december 2016 afscheid van haar moeten nemen, de oude dame was al ruim 11 jaar oud, en had een tumor op haar schouderblad, waardoor ze nog nauwelijks kon lopen….We zijn er intens verdrietig onder, want ze was heel bijzonder, en hoewel mijn vrouw en ik hebben gezegd, dat we voorlopig geen andere hond willen, merk ik toch dat we beiden iets in ons leven missen….
  het risico is natuurlijk dat we, mijn vrouw met name, een nieuwe hond gaan vergelijken met de vorige, en dat is uiteraard een ongelijke strijd.
  En toch wil ik een poging wagen…..
  Als er ergens een Old English dame is, die herplaatst moet worden, dan zouden wij ons beschikbaar willen stellen, mits deze “dame” aan een aantal voorwaarden voldoet:
  1. Niet al te oud, maximaal 3 jaar.
  2. Lief, aanhankelijk en niet overdreven uitbundig ( dat ze erg lomp kunnen zijn weten we, en accepteren we ook gewoon), wel speels…
  3. We hebben een kat in huis, dus daar moet ze wel mee overweg kunnen.
  4. er komen nog al eens kleinkinderen bij ons op visite, dus ze moet wel overweg kunnen met kleine kinderen… uiteraard zijn er dan wel altijd mijn vrouw of ik zelf bij aanwezig, dus is er toezicht.
  5. Om dat ik overdag altijd werk, en mijn vrouw ook niet elke dag de hele dag thuis is, moet ze er wel tegen kunnen dat ze een paar uur alleen ( met de kat….) in huis is, en niet de boel slopen….

  Mocht u tegen een teefje aanlopen wat aan deze voorwaarden voldoet, denk ik, dat wij U wel kunnen helpen….ik maak hier wel een voorbehoud, want mijn vrouw weet niet dat ik dit schrijf, en het komt voor haar dan als een verrassing….

  Vriendelijke groet,
  Hans Vlak
  Bergen op Zoom

 3. Beste heer/mevrouw

  Wij hebben vakantie opvang nodig voor onze bullenmeisje Budha 3 jaar oud.

  Het gaat om de periode

  11 juli t/m 2 augustus

  Kunt u ons helpen

  Grt Marsha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s