Over Baggy Bulldogs Rescue Nederland

Rescue Angel

B.B.R.N.

Baggy Bulldogs Rescue Nederland is een kleinschalige Bulldog Opvang in Nederland. Wij trainen, bemiddelen en herplaatsen al ruim 10 jaar Engelse Bulldoggen en doen dit in huiselijke kring. Baggy Bulldogs helpt Bulldogs en baasjes in nood door heel Nederland.

Het ontstaan van Baggy Bulldogs Rescue Nederland

Al van jongs af aan was ik gek op Bulldogs maar toen ik mijn eerste Bulldog:
Baggy (de naam Baggy staat voor los / laag hangende kleding) adopteerde wist ik ook dat de Bulldog nooit meer uit mijn leven zou verdwijnen. In de jaren erna heb ik zelf meerdere Bulldogs geadopteerd. De liefde voor het ras wilde ik graag delen en ik was ook benieuwd naar de ervaringen en meningen van andere bulldog eigenaren dus besloot ik om een online community op te richten voor Bulldog liefhebbers in Nederland.

Baggy

Ik ging Bulldog wandelingen en meet ups organiseren en kwam zo in contact met steeds meer bulldog liefhebbers. Door mijn persoonlijke ervaring met het adopteren en heropvoeden van honden werd ik steeds vaker benaderd bij vragen of problemen. Zo is Baggy Bulldog Rescue min of meer van zelf ontstaan. Inmiddels zijn we ruim 10 jaar verder. De rescue bestaat inmiddels uit een kleine zeer trouwe groep vrijwilligers met als enig doel het helpen van Bulldogs in Nederland. Wij hebben geen pension of kennels de honden worden in huis opgevangen.

Bulldog Wandeling 2013 (301)

De doelstelling van BBRN is het helpen van Bulldogs in nood en er voor te zorgen dat Bulldogs die een Thuis zoeken een gouden mandje vinden. Bij ons worden de Bulldogs in huis opgevangen,  wat tevens ook ons grote pluspunt is tegenover de gemiddelde asiels en rescues waar de honden in kennels of benches worden opgevangen. Wanneer honden in kennels worden gehouden kan men bijvoorbeeld niet of nauwelijks inschatten hoe de hond zich in huis zal gedragen. Vragen zoals: Zal de hond gaan blaffen als hij alleen is? Sloopt de hond wel eens iets in huis? Is de hond volledig zindelijk? Zullen bij ons niet onbeantwoord blijven. Doordat de honden bij ons in huis verblijven in een normale gezinssituatie kunnen we ook precies vertellen hoe de hond zich gedraagt en hierdoor ook de juiste match maken voor een nieuw Thuis.

Toekomst van Baggy Bulldogs

Wij zijn een kleinschalige opvang en hebben ook niet de ambitie om groot te worden. Wij willen graag 100% aandacht en zorg kunnen geven en de honden binnenshuis kunnen opvangen. De honden worden in Den Haag opgevangen en alleen in uitzonderlijke gevallen (wanneer de hond bv. niet sociaal is met andere honden)  opgevangen bij een van onze vrijwilligers thuis.

logodogwish 2

Wel zijn we druk bezig om alles gezamenlijk te professionaliseren en om onze groep van vrijwilligers uit te breiden. In de planning staan o.a. blogs over eerdere geadopteerde bullies, persoonlijke ervaringen van mensen die een honden hebben geadopteerd, videos van hondentraining en nog veel meer.

 

dogisfamily

Downhill

 

Meer over Baggy Bulldog Rescue Nederland:

Baggy Bulldogs Rescue FB pagina

Baggy Bulldogs FB pagina

Baggy Bulldogs Groep (engelstalig)

Baggy Bulldogs Groep (nederlandstalig)

Baggy Bulldogs Instagram

2 thoughts on “Over Baggy Bulldogs Rescue Nederland

  1. Goede Dag, wij zijn met spoed opzoek naar op gang voor onze Engelse bull. Kunt u ons helpen.
    Graag hoor ik van u.
    Met vriendelijke groeten
    Terry van der lee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s